Problem med avloppet och potentiella lösningar

Avloppet är något vi lätt tar för givet ända tills det börjar strula på ett eller annat sätt. Då inser vi ganska snabbt hur lite kontroll vi faktiskt över över det och hur svårt det kan vara att få åtkomsten som behövs för att åtgärda problemet.

Stopp i avloppet

Att få stopp i avloppet är helt klart det vanligaste problemet. I de flesta fall är det dock ett tillfälligt besvär som kan fixas med en propplösare av något slag. Men om du under en längre tid spolar ned saker som inte får spolas ned kan du få ett rejält stopp som kräver professionell hjälp.

Kluckande avlopp

Om du börjar höra kluckande ljud komma från avloppet är det faktiskt en förvarning till ett blivande stopp. Du ser ofta detta tillsammans med att vattnet inte rinner bort lika snabbt som det brukar göra. Eftersom det är relaterat till det ovanstående besväret är också lösningen densamma. Du kan till exempel prova kokande vatten och diskmedel som effektivt kan lösa mindre fettstopp i avloppet.

Gamla avloppsrör

Åldern är också ett potentiellt problem när det kommer till avloppet. Precis som allt annat i hemmet har rören en livslängd och kommer förr eller senare behöva bytas ut. Ett alternativ till detta är en metod kallad relining där man täcker insidan av röret med beläggning. Du får då mer eller mindre ett nytt rör inuti det gamla röret.