Tänk på hållbarheten när du inreder och renoverar

Hållbarhet blir en allt viktigare fråga idag och vi ser en växande fokus på detta inom många olika delar av samhället. Och det är något vi kan göra även när vi inreder och renoverar hemma, på mer än ett sätt.

Stöd hållbar produktion

Hållbart producerade produkter är kanske inte något alla har stor koll på med det finns varumärken som tydligt fokuserar på detta och därmed är ett utmärkt alternativ när du söker efter nya saker att pryda ditt hem med.

Återanvänd så mycket som möjligt

Något som är speciellt viktigt vid renovering är att försöka återanvända så mycket som möjligt av det du byter ut. Och även om du själv inte kan hitta användning för det, betyder det ju inte att ingen kan. Du kan alltid annonsera online att du har ett eller annat du gärna säljer eller ger bort om någon är villig att komma och hämta det.

Förnya istället för att byta ut

I den mån det är möjligt är det också väldigt bra om du kan förnya det du redan har istället för att kasta bort och köpa nytt. Något som trämöbler kan få ett rejält ansiktslyft om du slipar och sedan exempelvis betsar eller målar om den.