Större trädgårdsprojekt att tackla

Alla husägare behöver emellanåt vända blicken utåt och se om trädgården är lika snygg som man vill att insidan ska vara. Många skulle nog kunna peka ut både den ena och den andra saken som skulle behövas fixas där ute.

Planera trädgården

För att ha ett tydligt mål att arbeta mot är det klokt att sätta sig ned och faktiskt planera trädgården innan man gör något annat. Gör en skiss på huset och marken runtomkring uppifrån. Det finns bra onlineverktyg som kan hjälpa en med trädgårdsplaneringen.

Fälla träd

Träd kan vara några av de bästa tillskotten till en trädgård. Men de kan också vara något som sticker ut av helt fel anledningar. Vare sig trädet är dött, sjukt, eller helt enkelt inte passar in kan fällning vara den bästa lösningen. Överväg dock att överlämna detta till någon kunnig om det är ett stort träd. Fäller man det själv kan man fortfarande vilja ta bort stubben. Något som lätt görs med hjälp av en stubbfräs. Video på hur detta kan se ut går att se här.

Bygga uteplats

Gillar man att spendera tid i trädgården kan en uteplats vara en fantastisk tillskott. Detta ett speciellt populärt projekt under sommaren och ju tidigare man får det gjort desto mer tid får man chansen att spendera där. Medan är något man kan göra själv går det ju ännu snabbare om man kan fixa lite hjälp också. Var noga med vilken sida av huset den byggs på för att få det bästa möjliga solläget.

Installera bevattningssystem

Ett automatiskt bevattningssystem i trädgården kan spara en hel del tid och ge lugn och ro om man reser iväg en längre tid under sommaren. Det finns flera olika system på marknaden idag och det är värt att läsa på sig något innan man beslutar sig för vilket som passar trädgården bäst.