Skaffa brandutrustning till hemmet

Att det är viktigt att ha en fungerande brandvarnare hemma vet alla. Men det finns fler sätt att göra hemmet ännu säkrare mot brand. Brandfilt och släckare är två saker som är enkla att skaffa och som kan göra stor nytta i en nödsituation.

Rätt utrustning och rätt placering

En handbrandsläckare behöver inte ta upp mycket plats, men det är viktigt att den står på ett ställe där du lätt kommer åt den. Längst in i garaget eller bakom ett berg av skräp i garderoben är alltså inte att föredra. En pulversläckare är dessutom att föredra över en skumsläckare då den kräver mindre underhåll och är mer effektiv.

En brandfilt är lätt att förvara och kan vara till stor hjälp om det börjar brinna. Även denna bör finnas på ett lättåtkomligt ställe. Se till att alla i hushållet vet var utrustningen finns och hur den fungerar.

Gör ditt hem säkrare

Brandutrustning är en liten investering som kan göra enorm nytta om olyckan skulle vara framme. Kanske är det dags att kontrollera om ditt hem är tillräckligt utrustat och att komplettera där det behövs. Här hittar du brandvarnare, brandsläckare och brandfilt och kan läsa mer om fördelarna med att ha dessa i hemmet.