Så förbättrar du sovrumsinredningen

Sovrummet kan vara ett utmanande rum att inreda emellanåt. Vi kommer alltid in med en vision. Men slutresultatet blir inte nödvändigtvis som vi tänkt. Här följer några tips på hur du tar sovrumsinredningen till nästa nivå och skapar ett rum du kan vara stolt över.

Börja alltid med sängen

Att sängen är sovrummets viktigaste möbel behövs ju knappast sägas. Men eftersom detta är fallet bör man också välja sängen först och sedan utgå från den. Titta runt i olika butiker och välj en som passar in i utrymmet. Självfallet är det inget fel med att komma in med andra idéer om sovrumsinredningen redan innan sängen är utvald. Men låt sedan sängen diktera mer av slutresultatet.

Inkludera växter i inredningen

Växter är något som passar in i praktiskt taget alla hemmets rum. I sovrummet kan växterna hjälpa till att skapa en levande känsla och en härlig färgklick. Men rätt växter kan även föra med sig goda dofter och vara en lugnande faktor.

Glöm inte mörkläggningen

För att sova gott vill kroppen helst ha mörker. Att kunna mörklägga sovrummet är således något man alltid ska ha möjligheten till. Detta är knappast svårt och kan göras med ett par enkla mörkläggningsgardiner. Dubbla gardiner gör det möjligt att även ha ett par ljusa och tunnare gardiner uppe för när man vill blockera insyn men ändå släppa in ljuset.

En bra matta är alltid välkommen

Att sätta ned fötterna på ett kallt golv varje morgon är aldrig roligt. Speciellt inte under vintertiderna. Den enklaste lösning för detta är en mjuk och skön matta. Antingen lägger man den direkt under sängen så den sticker ut på båda sidor eller skaffar två små mattor och lägger dem på var sin sida.