Inredning utomhus

Nu när du har fått massor med tips om hur du ska inreda inomhus, är det dags att titta på utsidan. Nu ska trädgården inredas!

Uteplatsen

Du behöver inte en stor tomt för att ha en uteplats, det kan till och med vara en balkong. Se till att bord och stolar står stadigt, bäst är att använda trall eller marksten istället för att ställa inredningen direkt i gräset. För att lägga marksten behöver du ta bort det första lagret med gräs och jord och använda en markduk för att minska ogräsmängden. Hyr en padda och sprid ut stenmjöl på marken, använd paddan för att få ett hårt och stabilt underlag till markstenen.Ställ inte bara dit stolar och bord, använd dina inredningsknep för att skapa en helhet. Har du tak över uteplatsen kan du använda mycket tyger och kuddar för att skapa ett rum utomhus. Är du rädd att det ska regna på dynor och filtar kan du bygga en förvaringsbänk bredvid uteplatsen där du förvara känslig inredning.

Belysningen

Fundera på vilken typ av belysning du vill i trädgården. Stolpar är bra för att skapa en fin allmänbelysning över tomten på kvällarna. Du kan använda fasadbelysning för att belysa hemmet och skapa ett mysigt sken, det ser extra vackert ut under vintern när lamporna lyser upp huset i mörkret. På en del fasader passar inte väggarmaturer, du kan sätta en vinklad armatur i marken som riktar ljuset mot huset. Tänk bara på att ljuset inte ska riktas i genom ett fönster, det kommer bara att vara störande.