Härlig trädgårdssommar

Vintern har släppt sitt grepp på de flesta orter i vårt avlånga land och längst nere i söder så ser det helt annorlunda ut mot för längst uppe i norr. Det finns olika odlingszoner som man ska ta hänsyn till i beroende på var man har sin trädgård.

Oavsett var man befinner sig i landet så har man en härlig trädgårdssommar framför sig. Under vinterhalvåret så det mesta ligger i dvala för att senare under året få komma till liv igen. Vi kan förbereda en hel del med vår trädgård innan sommaren kommit. Framförallt så kan man inspireras med allt som skrivs om trädgård på nätet. Man kan få bra tips om hur man odlar vissa saker och varför vissa blommor endast blommar vid ett speciellt tillfälle.

När våren kommit kan man kan gå ut i trädgården för att påbörja iordningställande av trädgården. Det är nu som arbetet börjar på allvar och för den som verkligen har blommor och växter som sitt stora intresse så är detta en höjdpunkt under året. Det är inte storleken på din trädgård som räknas utan den tid som du får lägga ner på den. Vissa gillar att arbeta stort andra tycker om att jobba med sin lilla kolonilott.