Enkelt att skapa en vacker fotovägg

Har du någonsin haft svårt att komma på vad du ska göra med en tom vägg i ett av dina rum? Om du inte provat på att skapa en fotovägg tidigare kan detta vara det perfekta tillfället att göra detta. Här tipsar vi om hur du bäst går tillväga för att få ett resultat du kan vara helt nöjd med.

Välja motiv

Att välja motiven är självfallet ett steg där du måste ta några viktiga beslut. Kanske har du redan en del tavlor eller posters hemma som du kan sätta upp. Men beroende på vad du eftersträvar kanske du vill ha ett specifikt tema eller liknande. Då kan det vara tillfälle att titta runt och se vad som finns att köpa i nuläget. I slutändan är det bara du som kan säga vad som passar hemma hos dig.

Skapa en layout

Innan du börjar spika upp tavelkrokar överallt är det smart om du tar och lägger ut tavlorna på golvet och se hur du vill gruppera dem. Se om du tycker det passar bättre med en väldigt symmetrisk layout eller om du hellre placerar dem lite mer slumpmässigt. Ett tips är att i alla fall hålla samma avstånd mellan alla tavlorna.

Angående ramar

Om du redan har en samling tavlor du planerar hänga upp kommer du mest troligt ha med ett antal olika ramar också. Likadana eller en stor variation av ramar kan båda fungera i en tavelvägg. Men det är också ett beslut bara du kan fatta. Ju mer symmetri och tematiskt tavelvägg du dock försöker skapa, desto bättre kommer nog samma sorts ramar fungera för dig.

Tänk på framtida tillskott

En sista sak som kan vara fint att ha tänkt på är huruvida layouten och temat öppnar upp för möjligheten att lägga till en tavla eller två i framtiden också. Det är inget fel med att ha en fast bestämd layout redan från början. Men om du vill ha möjligheten att variera den framöver kan detta vara något du vill hålla i åtanke.