Dekorera väggarna

En fulländad inredning är att ta hand om golv, väggar och tak. Idag tänkte vi tipsa om hur du kan dekorera väggarna.

Tavlor

Sätt inte upp vilka tavlor som helst, välja motiv som passar din stil och rummets karaktär. Actionbaserade motiv kanske inte passar i ett sovrum, men ser häftigt ut i kontoret eller gymmet. Testa att trycka upp dina egna bilder som tavlor, landskap och familjebilder som du har tagit själv kan vara pricken över i:et i hela hemmet. Variera med motiv, färger och storlek så du inte skapar samma slags känsla i alla rum.

Lampetter

Vägglampor kallas också för lampetter och passar utmärkt på vardera sida om en spegel. Men lek med tanken att använda dem till annat. Du kan lika gärna sätta dem som läslampor ovanför soffan eller längsmed hallen.

Tapeter

Strunta i neutrala och ljusa tapeter, ha kul med färger och mönster. Om du inte gillar det kan du bara måla över dem eller tapetsera över dem senare. Du behöver inte lägga så mycket vikt på om ett rum ska ha ljusa eller mörka väggar, ett normalstort rum kommer inte att kännas som en garderob bara för att du använder en mörk tapet på samma sätt som en ljus tapet omvandlar inte rummet till en balsal.